IVG gezondheid

nieuws

I-light

Is een krachtige multikleuren LED lamp voor behandeling van...

....meer

Hyper Photon 3D

Is een multifunctioneel apparaat dat bestaat uit een combinatie van...

....meer

Raw 4 You

Alleen bij onbewerkt voedsel krijgen wij alle energie, voedingsstoffen en enzymen binnen die wij dagelijks nodig hebben...

....meer

Bewustzijnsgesprekken

Integrale Bewustzijnsgesprekken en Therapie

Psycho-emotionele klachten hebben een oorzaak en zitten niet alleen maar tussen je oren. Ieder orgaan heeft zijn eigen psyche; lichaam en psyche vormen een geheel met elkaar. Als we psychisch uit balans zijn, zijn we ook lichamelijk uit balans en vice versa.

Ons lichaam bestaat volgens de quantum theorie in zijn fijnste vorm uit energie met een bepaalde frequentie; evenzo zijn onze gedachten, gevoelens, emoties, woorden en daden ook energieŽn met een bepaalde frequentie. Energie stroomt, en alle energieniveaus van lichaam, mentale gedachten en emotionele gevoelens horen volledig te stromen en met elkaar in verbinding te staan. Door blokkades op een of meer niveaus kunnen lichamelijk, mentaal of psycho-emotioneel problemen ontstaan. Juist omdat alles met elkaar in verbinding staat zijn er ook verschillende mogelijkheden en combinaties mogelijk waardoor psycho-emotionele klachten kunnen ontstaan, zoals:

 • Voedings en stofwisselingsproblemen.
  Door een onvolwaardige voeding en/of een slechte stofwisseling kunnen er orthomoleculaire tekorten ontstaan waardoor de biochemische-, hormonale- en enzymatische stofwisselingsprocessen verstoord raken ( zie ook Integrale Orthomoleculaire Therapie ).
   
 • Gifstoffen en zware metalen belasting.
  Gifstoffen en zware metalen (bv. amalgaam, lood), welke biochemische-, hormonale- en enzymatische stofwisselings processen kunnen blokkeren.
   
 • Hormonale problemen.
  Door hormonale veranderingen in het lichaam, bv. puberteit, voor/tijdens de menstruatie, tijdens/na de zwangerschap,
  menopauze, hyper/hypo- insulinisme, hyper/hypoglycaemie, dysbalans hersenhormonen, etc.
   
 • Dysbalans of ziekten van organen.
  Ieder orgaan heeft zijn eigen psyche volgens de Oosterse geneeskunde. Zo kan bv. een overbelaste of zieke lever boosheid tot gevolg hebben, en een gestresste bijnier of blaasontsteking angst doen ontstaan.
   
 • Psycho-emotionele factoren.
  Door bv. te veel stress te sterke hormoonschommelingen of onverwerkte emoties kunnen sterke psycho-emotionele reacties ontstaan die je meestal niet in de hand hebt (de emmer loopt over).
   
 • Erfelijke factoren.
  Lichamelijke en psycho-emotionele belasting wordt erfelijk overgedragen. Kijk eens in je familie welke emoties je met elkaar gemeen hebt.
   
 • Constitutionele belasting.
  Ieder mens heeft zijn eigen constitutie met zijn sterke en zwakke kanten. De zwakke kanten bepalen je gevoeligheid op psycho-emotioneel niveau.
   
 • Meridiaanblokkade.
  Door een blokkade van een of meerdere meridianen worden ook de bijbehorende organen en hun psyche belast. Chakrale dysbalans. Chakra’s zijn energiecentra’s die in verbinding staan met onze hormoonklieren. Een geblokkeerd chakra kan een dys-balans van een hormoonklier veroorzaken, m.a.g. een psycho-emotionele reactie.

Wat kunnen we hieraan doen? M.b.v. een algemene anamnese, Lichaam en Voeding Analyse, bewustzijnsgesprek, en EDA meting wordt de lichaamssamenstelling gemeten en de oorzakelijke blokkade opgespoord, waarna een individueel voedingsadvies wordt samengesteld, ondersteund met orthomoleculaire therapie, therapeutische middelen, bewustzijnsgesprekken en therapeutische behandeling met o.a. het Core Belief systeem.

.