IVG gezondheid

nieuws

I-light

Is een krachtige multikleuren LED lamp voor behandeling van...

....meer

Hyper Photon 3D

Is een multifunctioneel apparaat dat bestaat uit een combinatie van...

....meer

Raw 4 You

Alleen bij onbewerkt voedsel krijgen wij alle energie, voedingsstoffen en enzymen binnen die wij dagelijks nodig hebben...

....meer

Dieetprogramma

Het IVG-dieetprogramma is een gezondheidsconcept waarbij u met de juiste individuele begeleiding op een verantwoordelijke manier kunt afslanken en een gezond gewicht handhaven. Het programma bestaat o.a. uit een Spijsverteringsprotocol, Lichaam en Voeding Analyse voor controle van de vet- en vochtreductie en behoud of opbouw van de spiermassa.

Spijsverteringsprotocol

Door o.a. verkeerde eet- en drinkgewoonten, te veel genotmiddelen, te snel eten, onzorgvuldig kauwen, snoepen tussen de maaltijden, te veel eten en drinken, etc., ontstaat een slechte vertering met onjuiste/giftige restproducten in de darmen. Hierdoor wordt de darm belast waardoor hij minder goed gaat werken en steeds verder vervuild en verslapt. Dit heeft zijn weerslag op de andere spijsverteringsorganen, zoals de lever, die de overmaat aan gifstoffen uit de darm op een gegeven moment niet meer kan verwerken. Als gevolg hiervan worden de lichaamssappen (bloed, lymfe) steeds meer belast en vervuild, waardoor ook de weefsels en organen vervuild en belast raken. Uiteindelijk ontstaat hierdoor overgewicht en ziekte. Alleen met een schoon, onbelast spijsverteringsstelsel, is het mogelijk om een optimale spijsvertering en een juiste en volledige opname van verteerbare, lichaamseigen voedingsstoffen te hebben. Hierdoor kan er een optimale “verbranding” plaatsvinden in de cellen waardoor het lichaam bij overgewicht gaat afvallen en een gezond gewicht kan handhaven. Het spijsverteringsprotocol heeft tot doel belaste/vervuilde spijsverteringsorganen op te sporen en het lichaam met individueel geteste therapeutische middelen te ondersteunen om weer schone, goed werkende spijsverteringsorganen te krijgen.

IVG-dieet

Bij overgewicht is vaak sprake van een te hoge insulinespiegel en insulineresistentie door overmatig gebruik van geraffineerde suikers (snoepen). Dit heeft tot gevolg dat:

  • De vetcellen alleen vet kunnen opslaan en niet afbreken. Omdat het vet in de vetcellen niet kan worden afgebroken blijft overgewicht bestaan. Alle overmaat aan eiwitten, vetten en suikers die het lichaam als een teveel via de voeding binnenkrijgt, wordt vervolgens als extra vet opgeslagen, waardoor er nog meer overgewicht ontstaat.
  • Er een relatief lage bloedsuiker ontstaat, waardoor de behoefte blijft bestaan om iedere keer iets te snoepen. Na iedere snoepdosis volgt weer een insuline-uitstoot, de bloedsuiker zakt weer, waardoor weer trek in zoet ontstaat, etc. Dit veroorzaakt een negatieve spiraal, waardoor de alvleesklier op een gegeven moment uitgeput kan raken en onvoldoende insuline gaat afgeven. We spreken nu van een niet insuline afhankelijke Diabetes Mellitus type II, waarvoor antidiabetica tabletten gegeven wordt. Als dit proces doorgaat en de alvleesklier op een gegeven moment te weinig of geen insuline meer afgeeft, dan spreekt men van *een insuline afhankelijke Diabetes Mellitus type II. Bij deze vorm moet insuline ge´njecteerd worden.
  • Er een verhoogde terugresorptie van natrium (zout) optreedt in de nieren. Hierdoor wordt er meer vocht vastgehouden in de weefsels waardoor het lichaam een paar tot een flink aantal kilo’s zwaarder kan zijn en er ook nog eens verhoogde tot te hoge bloeddruk kan ontstaan.

Door gebruik van een uitgebalanceerd dieet en eventueel een maaltijdvervanger met maximaal 17 gram suikers, ontstaat er slechts een minimale insuline afgifte; de te hoge insulinespiegel gaat zich langzamerhand normaliseren, m.a.g. dat:

  • Het vet in de vetcellen geleidelijk afgebroken gaat worden. Hierdoor komt meer energie vrij waardoor men zich energieker gaat voelen. Door ververbranding gaat het lichaam ca. 800 – 1000 gram per week gaat afvallen.
  • De bloedsuiker zich gaat normaliseren. Hierdoor verdwijnt het hongergevoel en heeft men geen behoefte meer aan snoep of tussendoortjes. Door verlaging van de bloedsuikerspiegel bij Diabetes Mellitus type II zal de medicatie aangepast moeten worden.
  • De terugresorptie van natrium (zout) zich zal normaliseren waardoor minder vocht zal worden vastgehouden. Hierdoor kan de bloeddruk weer tot normale waarden terugkeren.