IVG gezondheid

nieuws

I-light

Is een krachtige multikleuren LED lamp voor behandeling van...

....meer

Hyper Photon 3D

Is een multifunctioneel apparaat dat bestaat uit een combinatie van...

....meer

Raw 4 You

Alleen bij onbewerkt voedsel krijgen wij alle energie, voedingsstoffen en enzymen binnen die wij dagelijks nodig hebben...

....meer

Vitaminen en mineralen

Integrale Orthomoleculaire Therapie

Voor het goed functioneren van onze biochemische-, hormonale- en enzymatische stofwisselingsprocessen, zijn vitaminen, mineralen, spoorelementen en aminozuren onontbeerlijk.
In onze huidige vervuilde Westerse maatschappij met haar overmaat aan stress, het verontreinigde milieu, bespoten en doorstraalde voedingsmiddelen, genetisch gemanipuleerd voedsel, elektrosmog, etc. moet ons lichaam iedere dag topsporten om deze belastende stoffen en de overmaat aan vrije radicalen die hierbij ontstaan om te zetten in niet belastende verbindingen en deze vervolgens snel uitscheiden.

Met een gezond, biologisch dynamisch, levend voedingspatroon en een onbelast tot licht belast systeem, is het mogelijk om voldoende orthomoleculaire substanties in het lichaam te krijgen en goed op te nemen. Bij veel mensen hebben we echter te maken met een veel minder gezond, bespoten, doorstraald, genetisch gemanipuleerd, niet levend voedingspatroon terwijl het systeem matig tot zwaar belast is. Deze mensen krijgen onvoldoende orthomoleculaire substanties in het lichaam en zijn niet in staat om deze stoffen optimaal op te nemen en te benutten. Hierdoor ontstaan tekorten in het lichaam waardoor de biochemische-, hormonale- en enzymatische stofwisselingsprocessen niet meer perfect zullen verlopen, zodat tal van klachten en stoornissen kunnen ontstaan als:

  • energietekort zoals chronische vermoeidheid, lusteloosheid, slechte conditie, concentratiestoornissen, slapeloosheid, etc.
  • verminderde weerstand waardoor (chronisch) verkouden, grieperig, ontstekingen, etc.
  • stofwisselingsproblemen zoals intolerantie, allergie, brandend maagzuur, obstipatie, spastisch colon, etc.
  • spier- en gewrichtsproblemen zoals (chronische) blessures, botontkalking, jicht, bekkenbodem- instabiliteit, etc.
  • psycho-emotionele blokkades zoals angst, huilen, hyperventilatie, neeslachtig, depressief, hyperactief, etc.
  • hormonale problemen zoals hyperinsulinisme, hyperglycaemie, hypoglycaemie, premenstrueel syndroom, etc.

Om te weten in welke conditie het lichaam verkeert, wordt m.b.v. een algemene anamnese, Lichaam en Voeding Analyse en EDA meting de lichaamssamenstelling gemeten, orthomoleculaire tekorten en eventuele andere blokkades opgespoord, waarna een individueel voedingsadvies wordt samengesteld, ondersteund met orthomoleculaire- en eventueel homeopatische middelen en therapeutische behandeling.